Ercüment geri adım attı; Sumak ve kelle paçaya devam!

Ercüment geri adım attı; Sumak ve kelle paçaya devam!

"Bilimle aydınlanmış"(!) ülkemizin güzide Prof.larından Ercüment Ovalı, koronavirüs ilacı keşfettim adlı sosyal medya kareografisinde güncelleme yaparak, sumak ve kelle paçaya dönüş yaptı!

Prof. Dr. Ercüment Ovalı adındaki bir doktor dün sosyal medya hesabından şöyle bir haber duyurdu:

1 aydır laboratuvarda çalıştığımız bir ilacın ismini 23 Nisan’da açıklayacaktık ancak o kadar etkili duruyor ki insanların hayatını kurtarabilir.  İnsanların hayatından gün çalmak istemedik. Acilen Dornaz alfa hastaların tedavisinde klinik testlere alınmalı. Kahramanlarıma teşekkür ederim.

ercument-ovali-tweet.jpg

23 Nisan’da açıklayacağını söylediği ilacın ismi zaten bilinen bir firmanın ilacı olduğu için dayanamayıp bunu hesabında da paylaştı.

Bu paylaşımı sosyal medyada çeşitli tartışmalara neden oldu.

Gazeteci yazar Nedim Şener ve Mete Yarar gibi birçok ismin övgüyle bahsettiği Ercüment Ovalı’nın paylaşımını bir PR çalışmasının ürünü olarak görenler de oldu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca bugün yaptığı açıklamada ise malum ilaç hakkında şunları söyledi.

Sözü edilen ilaç uluslararası bir firmanın ilacı. Türkiye’de ruhsatlı bir ilaç. 23 Mart’ta başvurun dedik başvurmadılar. Sosyal medya üzerinden insanların umudu ile oynamayın. Bu iş sosyal medya üzerinden olmaz” diyerek noktayı koydu.

Ardından yine sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yapan Ovalı, “Biz bir ilaç bulmadık, biz bir ilacın Covid-19 tedavisinde kullanılabileceğini öngördük, ayrıca bugünlerde dünyada başka araştırmacıların da benzer düşünceleri olduğu görülmektedir” dedi.

İlacın ismini 23 Nisan’da açıklayacağını beyan eden ve birçok insanın hayatının kurtulabileceğini söyleyen Ovalı’nın ne yapmak istediğini kamuoyu çözemedi.

Popülizim, gündeme gelmek, insanların dikkatini çekmek, beğeni ve fav almak, -artık adına her ne derseniz deyin-adına, yukarıdan bunları yazan Ercüment Ovalı isimi "bilimle aydınlanmış" prof. vatandaş, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın gerçeği açıklamasından sonra bunları söyledi;

ercument-ovali-parantez-haber-biz-ilac-bulmadik-cumhuriyet-kupur.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.