
KADEM: İnandığımız değerleri zedeleyecek boyuta ulaştı
Sosyal medya kullanıcılarının cinsiyet eşitliğine vurgu yaparak, her konuda kadınlara dayatılan tüm kadın hakları ihlallerine tepki vermek adına başlattığı 'erkekler yerini bilsin' akımına ilişkin Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) açıklama yayınladı.
Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) sosyal medya hesabı üzerinden yapılan açıklamada, Twitter'da gündeme oturan 'erkekler yerini bilsin' akımına ilişkin değerlendirmede bulunuldu.
Paylaşımda şu ifadelere yer verildi:
"Adalet ve hakkaniyet ölçüsünde kadın ve erkeğin toplum içindeki varlığı, karşılıklı saygı ve anlayıştan geçer. Bir empati vurgusu olarak ortaya çıkan #erkekleryerinibilsin akımı inandığımız değerleri zedeleyecek boyuta ulaşmıştır. Bu durumu kınıyor ve reddediyoruz."
Twitter'da başlatılan Erkek yerini bilsin akımı Twitter kullanıcılarını ikiye böldü. Yıllardır kadınların maruz kaldığı şiddet olaylarını Toplumsal Cinsiyet Eşitliği perspektifinde sözlerle , '#erkekyerinibilsin' etiketiyle paylaştıkları mesajlarında, cinsiyet eşitliğine vurgu yaptılar.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi de söz konusu eyleme resmi hesaplarından katıldı.
İETT otobüs şoförlerimiz, saat 22.00’den sonra erkek yolcularımızın güvenliği için otobüsten durak beklemeksizin istediği yerde inebilmelerine yardımcı olacaklardır.
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.