
Orucun bilimsel faydaları
Şüphesiz ki her ibadetin, hayatın belli başlı alanlarına faydası bulunmaktadır.
1. Oruç tutulduğu zamanlarda, hücreler kandan, normalden daha fazla glikoz almak için uyarılar gönderirler. Bu da insülin sağlığı açısından olumlu yönde etki etmektedir.
Oruç tutulmayan dönemlerde, kandaki şeker seviyesini engellemektedir. Bu da insülin sağlığı açısından katkı sağlamaktadır.
2. Oruç yavaş olan metabolizmayı hızlandırarak yaşama katkı sağlar.
Ayrıca sindirim sistemi sağlığına da ciddi fayda sağlar.
3. Vücutta bulunan yağ hücreleri aracılığıyla depolanan yağlar, oruçla yakılmaya başlaması sebebiyle sağlıklı zayıflama gerçekleşir.
Oysa nice insanlar fıtrata aykırı bir şekilde zayıflamak için sağlığını tehlikeye atarlar.
Oruç, metabolizmayı hızlandırır. Sindirim sistemini dinlendirerek sağlıklı kalori yakımını sağlar. Gıdaların enerjiye çevrilmesini sağlanır.
5. Vücudun aç kalmasıyla, hormonlar daha sağlıklı çalışır. Oruç beynin yemek yemesini teşvik eden sinyallerini düzelterek, beyne ve vücuda katkı sağlar.
6. Dengesiz ve düzensiz beslenen bireylerde, oruçla beslenme alışkanlığı kazandırılarak sağlıklı beslenme sağlanır.
7. Zihnin fonksiyonlarını arttırır. Birçok bilimsel araştırmada, orucun beynin fonksiyonlarını arttırıp beyinde yeni kök hücrelerin oluşmasını sağlayarak, zihinsel işlevleri, kimyasallar algılayıp, zihnin fonksiyonlarını kuvvetlendirdiği tespit edilmiştir.
Parkinson ve Alzheimer gibi zihinsel hastalıklar da oruçla bir nevi tedavi edilir.
İnsan beyni normal zamanlarda vücuda, özellikle mide ve bağırsaklara enerjisini sarf ederken, oruç tuttuğu takdirde kendisini bir nevi, onarıyor ve aktifleştiriyor.
8. Oruç vücudun kontrol sistemini geliştirip, fiziksel ve zihinsel olarak vücudun dinç olmasını sağlar.
9. Oruç vücudun bağışıklık sistemini geliştirir. Birçok hasarı giderip, kanser hücrelerinin yayılmasını dahi yavaşlatıyor. Oruç tutulduğu takdirde, vücut sağlığını olumsuz etkileyen enfeksiyonlar azalır.
10. Oruç vücudu ve cildi de temizler. Özellikle aç kaldığı takdirde, böbrek ve karaciğerdeki zehirli toksinlerin temizlenmesi sağlanır.,
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.