
Bill Gates Vakfı´nın Türkiye'ye ilgisinde dikkat çeken detay!
Milli gazete yazarı Dr. Öğretim Üyesi Mücahit Gültekin´den dikkat çeken Bill Gates paylaşımı, ekinlerimiz ve Gates Vakfı
Kişisel Twitter hesabından yaptığı paylaşımında Gültekin, Tarım ve Orman Bakanlığı'yla Gates Vakfı arasındaki ortak çalıştayı gündeme taşıdı. Gültekin, bakanlıktan konuyla ilgili açıklama talep etti.
Bahsi geçen paylaşım şu şekilde:
9 Aralık 2018'de Bill ve Melinda Gates Vakfı Ortadoğu temsilcisi Tarım ve Orman Bakanlığı'nı ziyaret etmiş. 4 ay sonra Gates Vakfı ve Tarım Orman Bakanlığı ortaklaşa çalıştay gerçekleştirmiş.
7 Mayıs 2019'da ise Gates Vakfı ve Dışişleri Bakanlığı arasında “Etki Hızlandırıcı Pilot Uygulama Belgesi” imzalanmış. Bu belge "tarımsal kalkınma" alanında Tarım ve Orman Bakanlığı'nın Gates Vakfı'yla işbirliği yapmasını içeriyormuş.
Bill ve Melinda Gates Vakfı kim oluyor? Kimleri temsil ediyor? Nasıl oluyor da Tarım ve Orman Bakanlığı bunlarla işbirliğine girebiliyor! Neslimize bulaşanlar yetmiyormuş gibi, bir de bu baronları niçin ekinimize bulaştırıyorsunuz?
Dışişleri Bakanlığı ve Tarım-Orman Bakanlığı'nın Gates Vakfı'yla yaptığı işbirliği hakkında halka bir açıklama yapması gerekiyor. Ekinimize Melinda ve Bill Gates'i bulaştırmaya kimsenin hakkı yoktur.
Bahsi geçen ziyaretler ve çalıştay;
"9 Aralık 2018 tarihinde, Bill Gates Vakfı Orta Doğu Temsilcisi Sayın Asif ABBAS ve Vakfın Ülke Temsilcisi Sayın Duygu ERCAN MÖREL, Genel Müdürümüz Sayın Aylin ÇAĞLAYAN ÖZCAN'ı Makamlarında ziyaret etmiştir.
Ziyaret kapsamında gerçekleştirilen görüşmede; vakfın çalışmaları ile Bakanlığımız faaliyet alanları gündeme gelmiş ve muhtemel iş birlikleriyle ilgili fikir alışverişinde bulunulmuştur."
Dışişleri Bakanlığı ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) arasında Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları için “Etki Hızlandırıcı Pilot Uygulama Belgesi” imzalandı.
İmzalanan protokol, Türkiye ile Bill ve Melinda Gates Vakfı tarafından insani yardım ve tarımsal kalkınma alanlarında iş birlikleri geliştirilmesi ve Türkiye’nin öncelikleri doğrultusunda sürdürülebilir kalkınma alanında etki düzeyi yüksek çalışmaların hayata geçirilmesi için zemin oluşturuyor.
Protokol, Türkiye ile Gates Vakfı ortaklığı ve Dışişleri Bakanlığı’nın ev sahipliğinde 10-11 Nisan tarihlerinde düzenlenen “İnsani Yardım ve Acil Durum Müdahalesi Alanında İnovasyon” konulu çalıştayın açılış töreninde imzalandı. İnsani yardım alanında bilgi ve deneyim paylaşımını amaçlayan çalıştaya, Dışişleri Bakanlığı Bakan Yardımcısı ve AB Başkanı Büyükelçi Faruk Kaymakcı, Bill ve Melinda Gates Vakfı Küresel Politika Direktör Yardımcısı ve Orta Doğu Direktörü Hassan Damluji, UNDP Türkiye Mukim Temsilci Vekili Claudio Tomasi, Tarım ve Orman Bakanlığı AB ve Dış İlişkiler Genel Müdürü Aylin Çağlayan Özcan, LİMAK Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Özdemir, TİKA Başkan Yardımcısı Rahman Nurdun ve çok sayıda üst düzey temsilci katıldı.
Törende Türkiye ile Bill ve Melinda Gates Vakfı arasında potansiyel iş birliği alanlarını belirlemek ve ortaklık imkanlarını geliştirmek amacıyla yürütülen çalışmalara ilişkin bilgiler verildi. Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları için “Etki Hızlandırıcı” projenin tamamlanan fizibilite raporu kamuoyuyla paylaşıldı ve Dışişleri Bakanlığı ile UNDP arasında, nisan ayında başlayan pilot uygulama safhasına ilişkin “Etki Hızlandırıcı Pilot Uygulama Belgesi” imzalandı.
İmzalanan belge, Türkiye ile UNDP ortaklığında yürütülen projenin fizibilite çalışmasına ve pilot projelerine Gates Vakfının da katılarak destek vermesi, insani yardım alanında bilgi ve deneyim paylaşımı için ilgili kurumların uzmanlarıyla Gates Vakfı uzmanlarının bir çalıştayda bir araya gelmesi ve tarımsal kalkınma alanında Tarım ve Orman Bakanlığı ile Gates Vakfının işbirliği yapması gibi konuları içeriyor.
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.