Amerikan Savunma Bakanlığı´nın desteklediği korkunç hormon projesi ifşa edildi!

Amerikan Savunma Bakanlığı´nın desteklediği korkunç hormon projesi ifşa edildi!

Aile Akademisi Yazarlarından Meryem Eslem Kuruçay´ın tercüme ettiği makaleye diikkat çeken Dr. Mücahit Gültekin, " Araştırmayı finanse edenler arasında ABD Savunma Bakanlığı da var." dedi!

"Toplumsal Cinsiyet Eşitliği" Projesi´nin toplumu tehdidi altına alan yönlerine dikkat çeken Afyon Kocatepe Üniversitesi Öğretim Görevlisi Mücahit Gültekin, twitter hesabında ABD Savunma Bakanlığı´nın desteklediği bir projeye dikkat çekip uyardı.

Meryem Eslem Kuruçay´un tercüme ettiği makalede Dünyaca ünlü MIT Universitesinin araştırmacılarının geliştirdiği Hormon Salınımının Uzaktan Kontrolünü Sağlayan Manyetik Nano-partiküller hakkında korkunç detaylar gün yüzüne çıkıyor.

Meryem Eslem Kuruçay´ın incelemesi şu şekilde:

17 Nisan 2020 tarihinde yayınlanan araştırmanın sonuçları biyo-teknolojik döneme geçiş tartışmalarını tekrar gündeme getirdi. Araştırmanın, ABD Savunma İlerleme Araştırma Projeleri Ajansı ElectRx Programı, Bose Araştırma Bursu, Ulusal Sağlık Enstitüleri Beyin Girişimi ve bir MIT-Technion bursu tarafından finanse edilmesi oldukça dikkat çekici.

Hormon Salınımının Uzaktan Kontrolü

Adrenalin ve kortizol gibi stres hormonlarının anormal seviyeleri, depresyon ve travma sonrası stres bozukluğu (TSSB) da içine alan çeşitli zihinsel sağlık bozukluklarıyla ilişkilidir. MIT araştırmacıları manyetik nano partiküller kullanarak bu hormonların böbreküstü bezinden salınımını uzaktan kontrol etmenin bir yolunu tasarladılar.

Söz konusu araştırmacılar bu yaklaşımın, bilim insanlarının hormon salınımının ruh sağlığını nasıl etkilediği hakkında daha fazla bilgi edinmelerine yardımcı olabileceğini ve sonuç olarak hormonla ilişkili bozuklukları tedavi etmek için yeni bir seçenek sunabileceğini söylüyor.

MIT üniversitesinde beyin ve bilişsel beceriler profesörü Polina Anikeeva Biz merkezi sinir sisteminde yayılarak hasar verici operasyonlar yapmak yerine, periferik organ fonksiyonunu modüle ederek stres bozukluklarını nasıl inceleyebileceğimize ve nihayetinde nasıl tedavi edebileceğimize bakıyoruz.’ diyor.

Hormon salınımı üzerinde kontrol sağlamak için Anikeeva'nın grubundaki MIT Teknoloji Üniversitesi’nde doktora sonrası araştırmacısı olan Dekel Rosenfeld, adrenal bez içine enjekte edilebilen özel manyetik nano-partiküller geliştirdi. Bu nano-partiküller zayıf bir manyetik alana maruz kaldığında, hafifçe ısınır ve hormon salınımını tetikleyen ısıya duyarlı kanalları aktive eder. Bu teknik, vücudun derinliklerindeki bir organı minimal invazivlikle uyarmak için kullanılabilir.  Anikeeva'nın laboratuvarı daha önce, vücudun belirli yerlerinde belli zamanlarda ilaç salabilen partiküller dahil olmak üzere birkaç yeni manyetik nano-malzeme de tasarlamıştı.

Bu yeni çalışmada ise araştırma ekibi, merkezi sinir sisteminin dışındaki organları manipüle ederek, sadece hormon salınımı yoluyla etki edilebilen beyin rahatsızlıklarını tedavi etme fikrini araştırmak istedi. İyi bilinen bir örnek, memelilerde stres tepkisini düzenleyen hipotalamik-hipofiz-adrenal (HPA) eksenidir. Kortizol ve adrenalin dahil olmak üzere adrenal bez tarafından salgılanan hormonlar depresyon, stres ve anksiyetede önemli roller oynamaktadır.

MIT Araştırma Laboratuvarı ve Mc Govern Beyin Araştırmaları Enstitüsü üyesi olan Anikeeva bu konu ile ilgili olarak, “Nörolojik olduğunu düşündüğümüz bazı bozukluklar;  merkezi sinir sisteminin içindeki küresel devrelerle uğraşmak yerine, bu lokal devreleri modüle etmeyi öğrenebilirsek, bozukluğun yaşandığı dış yüzeyde tedavi edilebilir.” diyor.

Araştırmacılar hormon salınımını, kalsiyumun adrenal hücrelere akışını kontrol eden iyon kanallarını uyararak gerçekleştirmeye karar verdiler. Bu iyon kanalları ısı da dahil olmak üzere çeşitli uyaranlarla aktive edilebilir. Kalsiyum açık kanallardan adrenal hücrelere aktığında, hücreler hormonları pompalamaya başlar. Rosenfeld, "Bu hormonların salınımını modüle etmek istiyorsak, esasen kalsiyum akışını adrenal hücrelere modüle edebilmemiz gerekir." diyor.

Makalenin tamamı aile akademisinin resmi yayın organında yer alıyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.