ABD’de Silahlı Protesto! Kongre Binasını Bastılar

ABD’de Silahlı Protesto! Kongre Binasını Bastılar

ABD'nin Michigan eyaletinde yüzlerce protestocu, eyaletin kongre binasını basarak eylem düzenledi.

Eyalette dün düzenlenen gösterinin, 15 Nisan'dan beri Michigan'da düzenlenenlerin en kalabalığı olduğu bildiriliyor.

Protestocuların kongre binasına girdikleri sırada eyalet valisi Gretchen Whitmer, koronavirüse karşı alınan önlemlerin uzatılmasını öngören bir toplantıdaydı. Protestocuların, toplantının gerçekleştiği kata inmeye çalıştıkları ve güvenlik güçlerinin engel olduğu görülüyor. Protestocuların birçoğunun maske takmadığı gözlenirken sosyal mesafe kuralları da kongre binası içerisinde hiçe sayıldı.

Bir Michigan kongresi senatörü, kongre içerisindeki silahlı protestocuların fotoğraflarını paylaştı ve bazı meslektaşlarının çelik yelek giydiğini ifade etti.

abdgun.jpg

Cumhuriyetçi senatörler koronavirüse karşı alınan tedbirlerin uzatılmasını reddetti ve Vali Gretchen Whitmer'a yetkilerinin kısıtlandırılması için dava açtı.

Michigan polisi ise eylemde bir protestocunun gözaltına alındığını açıkladı.

Vali Gretchen Whitmer, ABD'deki Demokrat valiler arasında koronavirüs tedbirleri kapsamındaki süreci başarılı yöneten valilerden biri, Whitmer'ın Joe Biden'ın başkan yardımcısı adayı olabileceği konuşuluyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.